Welcome to US Kitchen Cabinets. Call us: +1 323 319 2818

    Wall Blind Cabinet (AW-WBC2730)

    Price:

    $388.08/ Piece

    Size:

    27"W * 30H" * 12"D

    Wholesale

    Price ( Piece ):

      Quantity:

      Piece

      Shipping to:

      Total Cost:

      The total price will depend on the final product features you select
      Item specifics
      Product Model AW-WBC2730
      Description
      All About the ViewDesigners: John Kennedy of Sundberg Kennedy Ly-Au Young Architects and Jim Graham of Graham Baba Architects Location: Seattle, WashingtonSize: 500 square feet (46.5 square meters), including the dining and living spaceYear built: 2015Raw and open elements: Warm wood offsets the cool concrete floor of this penthouse apartment, which is part of a building that contains tech offices and a restaurant. “The space was designed for an urban dweller who only needs to go downstairs to the street to eat great food with friends and family or just grab a coffee and juice,” says architect John Kennedy. “This is not a kitchen for someone who cooks a lot or does much elaborate meal preparation.” Homeowners’ request: Open the kitchen to views of Seattle seen through the living room and deck, where there’s a gas fire pit that allows year-round entertaining. “Grabbing a bit of cheese and crackers and a bottle of wine to take out on the deck is easy,” Kennedy says. Plan of attack: The main priority was orienting the kitchen space and ensuring that natural light was coming in from multiple directions. “Since the kitchen is really secondary to the living room area, we located it toward the back of the room out of the way of the large sliding doors leading to the deck,” Kennedy says. The homeowner decided early on that she didn’t want an additional floor covering, such as hardwood or carpet, over the concrete. “That fits with the industrial feel of the whole building,” Kennedy says. Wood cabinets and light-colored walls offset the concrete and add warmth. Floating the lower cabinets helped make the space feel larger.Why the design works: “This is a very minimal-feeling space that is all about living in the city,” Kennedy says. “Even though the client spends a lot of time away from her apartment, you never want someone to feel that their home is cramped and cluttered. Keeping a minimal color and material palette helps make the space feel more open and larger than it really is. Open shelves instead of cabinets also gives the impression that the space is larger since there is no large mass at eye level. It also helps that the window ended up behind the shelves and you are looking through the storage shelf to the outside.” 3. Half BakedDesigner: Jonathan Kuhn of Jonathan Kuhn ArchitectLocation: Takoma Park, MarylandSize: 294 square feet (27.3 square meters); 14 by 21 feetYear built: 1888 Raw and open elements: “It had to be bright, inviting and engaging while allowing for an abundance of cooking, baking and entertaining,” says architect Jonathan Kuhn. “The exposed brick, the reclaimed wide plank wood floors, the heaviness and texture of the island — steel pipe legs with thick butcher-block top — the pot hanger, high ceilings, industrial light fixtures and live-edge wood shelving all fit uniformly within the space.  The result is a rustic and cozy kitchen that invites you to take part in all of its glory.” Homeowners’ request: Last updated in the 1980s, the kitchen lacked flow, efficiency and connection with the rest of the home. The homeowners wanted the kitchen to be a place for cooking, baking, family gatherings, eating and a lot of entertaining. “It had to be usable,” Kuhn says. “Beautiful and energetic but not delicate.” Plan of attack: The existing kitchen was poorly planned, with an awkwardly shaped peninsula and no connection to the adjacent informal dining area. Additionally, the space lacked storage, flow and function. Kuhn began by developing an efficient and organized layout that took into account access to the backyard, and then focused on appliances, cabinets and window placement. “We had to understand the ‘energy’ of the space before we could get into the details,” he says.  What goes on here: Meals, as well as crafts, school projects and homework. “It serves as a lab for cooking and baking while allowing for the children to have an opportunity to experiment,” Kuhn says. “This in combination with having a rich environment to share meals, whether it be with just the family or extended to friends.” Who uses it: An attorney and a psychology professor, and their daughter and son.  Designer secret: Found and repurposed items. “The hood over the range, as an example, was from the existing kitchen,” Kuhn says. “It was incorporated into the new design to complement the other materials in the space — exposed brick, butcher block island and table, the hanging pots, wide plank reclaimed wood floors — as well as the historic and rustic feel of the home.” Splurges and savings: The homeowners saved by reusing items such as the range hood to splurge on wide-plank wood flooring, adding windows and buying higher-end lighting, plumbing fixtures and a range.  The nitty-gritty: Cabinets: Ikea; windows, sink and faucet: Southern Sales Services; tile: Daltile  Team: Willis Builders (general contractor); Justin Ramsdell PhotographySee more of this home

      Inquiry